A program:

Indulás 04.16-án /vasárnap/ a reggeli órákban Mosonmagyaróvárra, útközben pannonhalmi látogatás, győri városnéz, érkezés a délutáni órákban, szabad program.

04.17-én /hétfő/látogatás a bécsi magyar nagykövetségre, Schönbrunni kastély látogatás /opcionális/, séta Bécs belvárosában. Késő délutáni órákban indulás haza.

 

2023-ra betervezett programok közül a Szépművészeti Múzeumlátogatás után, most a bécsi magyar nagykövetség volt az úti cél.

Nagy érdeklődés előzte meg ezt a programot – a busz telítettsége miatt -, sajnos páran nem tudtak részt venni, de bízunk benne fotóink talán kárpótolják az érintetteket!

Vasárnap délelőtt Győr Bécsi Kapu térről indult az első program. Közel egy órás városnézés, majd újabb egy órás szabadprogram gyalogosan a belvárosban. Következő állomásunk Pannonhalmán volt, ahol idegenvezetéssel megtekintettük a Főapátság épületét és termeit, majd egy rövid séta a Főapátság körül.

Késő délutáni órában érkeztünk Mosonmagyaróvárra, ahol elfoglaltuk szállásunkat. Szabadprogram volt, ki-ki városnézés, vacsora.

Másnap reggeli után elindultunk Bécsbe, ahol a magyar nagykövetségen igen kedves fogadtatásban volt részünk. A követ végigvezetett minket az impozáns műemlék épületben. Ez Magyarország harmadik legnagyobb nagykövetsége. A követ szerint a diplomaták, akik ott megfordulnak, mindig megcsodálják az épületet és termeit, mint ahogy mi is.

Majd Bécs belvárosában közel kétórás sétát tettünk Heiman Péter idegenvezetésével, miközben megcsodáltuk a történelmi belváros épületeit. Szent István Székesegyház, Karntner Strasse, Hofburg a császári palota épületegyüttese, megkóstoltuk a kihagyhatatlan bécsi bratwurst. A nap záró programja a császári rezidencia a schönbrunni kastély megtekintése volt. A nagy túra során végig jártunk 40 megtekinthető termét, fotózni nem lehetett. Mindezek után a parkban tettünk rövid sétát, néhányan a felsétáltak a Gloriette épülethez, onnan csodálatos kilátás nyílik a parkra és Bécs városára.

Késő délután élményekkel telve indultunk haza.

Novák Ferenc