Rólunk szólt

2013:

Ezüst Évek 2013. január 22 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-15 (26.11-30.38)

Az olajipari műszaki nyugdíjasok a rendkívüli érdeklődés miatt két külön busszal indultak Budapestre a Szépművészeti Múzeumba, hogy megnézzék a Cézanne kiállítást. A nagy létszám miatt nem tudtak tárlatvezetést igényelni, így a klub „saját festőművésze”, mesélt barátainak, klubtársainak a művész életéről, a képekkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

Ezüst Évek 2013. február 05 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-14 (02.23-08.16 -//- 18.00-35.00)

az OMNYE női tagozata

Bizonyára már nagyon sokan várjuk a tavaszt, a melengető napsütést, az első tavaszi virágok illatát, vagy a barkafa virágzását. És egyben a Húsvétot is, amire mindannyiunknak időben el kell kezdeni a készülődést. Célszerű megmozgatni a hidegben elgémberedett ujjainkat, hogy a finom munkákat a tojásfestést, vagy az ajtódíszeket könnyedén elkészíthessük még az ünnepekig.

OMNYE klubnap

Az olajipari műszaki nyugdíjasok januári klubnapján több program is várta a tagokat, az Óvárosi közösségi házban. Az előzetes tervek szerint „kiscsoportos” klubfoglalkozáson ajánlottak filmvetítést az érdeklődőknek. A Világjáró Klub előadására azonban olyan sokan voltak kíváncsiak, hogy a nagyterem is megtelt a Norvégiáról szóló úti film vetítésének kezdetére.

OMNYE összefoglaló a változásokról

Az olajipari műszaki nyugdíjasok vendéget is hívtak klubnapjukra, akit a többi között várospolitikai témákról is kérdeztek. Dr. Vezér Mihály polgármester felkészülten érkezett a találkozóra és a 2013-as esztendő legfontosabb változásait, és azok részleteit is megosztotta a jelenlévőkkel. A rögtönzött lakossági fórumon természetesen kérdezni is lehetett, így a találkozó ezen része majd két órásra sikeredett.

Ezüst Évek 2013. február 19 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-13  (24.56-31.24)

Az olajipari műszaki nyugdíjasok, erdélyi festőművészek munkáiban gyönyörködhettek legutóbbi találkozójukon. Ráadásul, most a hegy ment Mohamedhez, hiszen egy galéria hozta el az előre összeállított és kiválasztott képeket az Óvárosi Közösségi Házban megrendezett találkozóra. Takács Péter szívesen mesélt a festőkről, életükről és munkásságukról.

Ezüst Évek 2013. március 05 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-12 (03.22-06.15)

Kiváló minőségű olló, színes-virágos szalvéta, szép fehér papír, ezekkel a kellékekkel is tavaszt varázsolhatunk a lakásunkba. Az Olajipari műszaki nyugdíjasok szervezetének női tagozata kéthetente szervez találkozót ahol szebbnél szebb lakásdíszeket készítenek. Legutóbbi találkozójukon, ahol már a húsvétra készültek, mi is részt vettünk.

Ezüst Évek 2013. március 19 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-11 (03.09- 07.27 – // – 27.05-35.33)

OMNYE kézműves

Virágos csipkékkel, színes textilekkel és selyem szalagokkal díszítettek habkönnyű tojásokat az olajipari műszaki nyugdíjasok hölgy tagozatának tagjai. A már hagyományosan kéthetente megrendezett összejöveteleken egyre szebb lakásdíszek kerülnek ki a találkozón résztvevő hölgyek dolgos kezei alól.

OMNYE disznótor

Ezen az eseményen szinte kivétel nélkül mindenki pálinkával kezdi a napot, majd a „gyümölcslé” elfogyasztása után megkezdődik a malacka feldolgozása is. Ezen a téli napon az Olajipari nyugdíjasok az Óvárosi közösségi házban dolgozták fel a kicsivel több mint 120-kilós „áldozatot”. Disznótoros összefoglalónkat látják.

Ezüst Évek 2013. április 02 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-10 (23.13-27.25)

Az elmúlt adásban, a télűző vacsora előkészületeiről, a disznóölésről adtunk hírt. Csak zárójelben jegyzem meg, hogy nem sikerült túl jól ez a télűző rituálé, mert még mindig fagyosak és havasak az éjszakák és a nappalok. A mai alkalommal a mulatságról számolunk be, sok zenével, jó kedvel, és finom falatokkal búcsúztatjuk a telet, így április elején, talán már tényleg végleg elköszönünk a csontig hatoló hidegtől.

Ezüst Évek 2013. április 16 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-9 (03.26-09.19)

Az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok találkozójának mindig más a kiemelt vendége, előadója, mesélője. Nem vagyok biztos abban, hogy a vendég szó megfelelő, hiszen az előadó ebben az esetben régi ismerős, és csak a nyugdíjas  klubban új. Noha Gombás Vilmos a MÁV-tól ment nyugdíjba, mégis mindenki régi DKV-snak, illetve MOL-osnak tartja. Ami köztünk legyen mondva, nem is meglepő, hiszen a kezdetektől felelős beosztásokban együtt élt a hatalmas vállalattal.

Ezüst Évek 2013. április 30 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-8 (13.58-19.06)

Az egyik teremben tavaszi virágok és rátétek készültek, míg a másikban számítógépes ismereteiket bővíthették az Olajipari műszaki nyugdíjasok.

A találkozónak az Óvárosi közösségi ház adott otthont.

Ezüst Évek 2013. május 14 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-7 (17.19-25.17)

Az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok a Költészet napja alkalmából előadót hívtak klubnapjukra. Bálint Ferencné, József Attila életéről beszélt. A rendhagyó magyar órán versrészleteket, önéletrajzi adatokat is hallhattak az alkalmi „tanulók”.

Ezüst Évek 2013. október 01 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-19 (09.02-14.22 -//- 23.29-29.05)

Az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok egyesületének elnöke barátaival együtt nagy utazó. Az elmúlt esztendőkben nagyon sok országban jártak, több órányi filmet rögzítettek. Ezekből a nyersanyagokból készülnek azok a filmek, melyeket a klubfoglalkozásaikon az egyesület érdeklődő tagjainak is bemutathatnak

Az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok rendszeresen hívnak rendezvényeikre vendéget vagy vendégeket. Változatlanul figyelemmel kísérik régi munkahelyük, az egykori DKV, a mai MOL helyzetét. Legutóbbi klubnapjuk vendége a napjainkban is aktív, bár már két esztendeje nyugdíjas Mosonyi György volt.

Ezüst Évek 2013. október 29 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-22 (09.33-14.12)

Kéthetente tartanak ujjgyakorlatokat, és mi minden alkalommal szívesen megyünk, a színes papírokkal, vagy textíliákkal foglalkozó találkozókra. Most már biztosan kitalálták nézőink, hogy az olajipari műszaki nyugdíjasok, hölgy tagozatának találkozójáról lesz szó.

Ezüst Évek 2013. november 12 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-24 (02.18-11.43)

Az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok, röviden az OMNYE tagjai klubnapra várták barátaikat az Óvárosi Közösségi Házba. A rendezvény október 29.-én Nádasy István élményteli beszámolójával kezdődött, a Dél-Amerikáról készült úti filmjének második részét láthatták az érdeklődők. Ezután, Gulyás András nagykövet vette át a szót és a politikai élet érdekességeiről mesélt.

Ezüst Évek 2013. november 26 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-26 (02.20-06.30)

Az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesülete, évről-évre október végén, november elején tart közgyűlést. Ezeken a találkozókon meghallgatják az adott évről szóló beszámolót, és értékelik az elmúlt évet is. Ilyenkor rendezik meg a műszaki nap programsorozatát is.

Ezüst Évek 2013. december 10 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-28 (28.03-34.00)

Adásunk végén Mikulás ünnepséggel köszönünk el önöktől. Már hagyomány, hogy az OMNYE tagjainak decemberi találkozójára ellátogat a Mikulás. Ezt a találkozót természetesen mi sem hagyhattuk ki, hiszen ilyenkor remek produkciókkal készülnek a gyerekek a „nagyszakállú” szórakoztatására. Ajándékot azonban nem csak a Mikulástól kaptak, hiszen Dr. Vezér Mihály polgármester egy hatalmas tortát küldött a gyerekeknek, és a felnőtteknek.

2014:

Ezüst Évek 2014. február 04 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-36 (2.45-9.38 – // – 9.42-15.40)

OMNYE 1

Január közepén, az olajipari műszaki nyugdíjasok klubnapot szerveztek, amelyre több vendéget is hívtak.

Először Jankovics Márta bemutatta a Százhalom Kalendáriumot, majd egy különleges születésnap ünneplése következett. Homonnay Jenőt köszöntötték századik születésnapja alkalmából.

OMNYE 2

A klubnapok szervezésénél, az olajipari műszaki nyugdíjasok arra is figyelnek, hogy a meghívott vendégnek legyen százhalombattai kötődése. Így kerülhetett az előadók közé Majtényi Szabolcs többszörös vitorlázó világbajnok, akinek édesapja egykor a DKV dolgozója volt.

Ezüst Évek 2014. március 04 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-40 (11.24-23.13)

A z Olajipari Műszaki Nyugdíjasok legutóbbi klubnapjára több előadó is készült, a most indított fényképnézegető klubfoglalkozásra hatan is jelentkeztek, hogy bemutathassák négy év közös kirándulásain készült válogatott fotóikat. A klubnap második részében a vendég előadó dr. Redő Ferenc régész, a történelemtudományok kandidátusa tartott előadást a Római kori kutatásokról.

Ezüst Évek 2014. március 18. https://www.halomtv.hu/ezust-evek-42 (02.56-07.28)

Már több éves hagyomány az olajipari műszaki nyugdíjasoknál, hogy tél végén disznót vágnak, és közösen dolgozzák fel. Mindenki megkapja a maga feladatát, van aki darabol, van aki ízesít vagy kevergeti a hurkába vagy a kolbászba valót. És nyilván, mint mindig, itt is fontos szerepet kapnak, akik a jó hangulatról gondoskodnak.

Ezüst Évek 2014. április 01 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-44 (02.32-07.40 – // – 22.52-31.50)

Még húsz nap és itt a Húsvét ünnepe. Hogy rohan az idő, még csak most „kergettük el” a telet, és már készülhetünk is a tavasz legszebb  ünnepére. Az ügyes kezű hölgyek saját készítésű szépségekkel ajándékozzák meg a fiúkat, férfiakat, persze csak akkor ha jól meglocsolták Őket, Húsvét hétfőjén. Most még van elég idő elkészíteni a hímes tojásokat, fogjanak hát hozzá bátran.

Az OMNYE márciusi találkozójára érkező klubtagokat, több programlehetőség is várta. A rejtvényfejtők már kora délután birtokba vették az óvárosi közösségi házat, kicsit később a kézimunkák szerelmesei érkeztek, hogy Nádasy Andrea képeiben gyönyörködjenek, és legvégül megérkeztek a főprogram után érdeklődők is, Ők dr. Csehák Izolda karnagy előadását hallgathatták meg, ahol a zenéé volt a főszerep.

Ezüst Évek 2014. április 29 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-48 (09.28-17.10)

Az Olajipari műszaki nyugdíjasok legutóbbi találkozóján igazi talk show vendégei lehettek a klub tagjai, Buzai Józseffel Pogány Gyula beszélgetett. A közel másfél  órás program után a nőket köszöntötték a férfiak, kedves, mókás, pikáns locsoló versekkel készültek, a hölgyek pedig a hagyományoknak megfelelően szép díszes tojásokkal köszönték meg fáradozásukat.

Ezüst Évek 2014. május 27 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-52 (02.41-11.40)

Az Olajipari műszaki nyugdíjasok legutóbbi klubnapján több programlehetőség közül választhattak a klubtagok. A Világjáró klub tagjai úti beszámolót láthattak Kanadáról, majd a képzőművészet kedvelőinek László Bandy tartott előadást. A kisteremben pedig Gulyásné Katalin üvegfestményeiben gyönyörködhettek a résztvevők.

Ezüst Évek 2014. július 22 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-60 (17.16-26.01)

Az olajipari műszaki nyugdíjasok júliálisára a hónap elején került sor. A találkozónak ez alkalommal a dunafüredi Csónakház adott helyet. Az egésznapos programra nem csak a klubtagok, voltak hivatalosak hanem a MOL egykori vezetői is meghívást kaptak.

Ezüst Évek 2014. szeptember 30 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-70  (06.16-13.30)

Az OMNYE legutóbbi klubnapján Dr. Vezér Mihály polgármester, Sinka László alpolgármester tartott beszámolót a város elmúlt négy évének fejlődéséről, a város alakulásáról. Majd Fasimon Sándor a MOL Magyarország vezérigazgató-helyettese tartott közel egy órás előadást a kutatásról, fejlesztésekről, a MOL jelenlegi helyzetéről.

Ezüst Évek 2014. október 14 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-72 (02.16 – 16.49)

A dunafüredi közösségi házban szeptember utolsó napján egy lelkes csapat őszi lakásdíszeket, kitűzőket kiegészítőket készített. Ezen a találkozón gyűjtötték össze az OMNYE klubtagjai által a nyugdíjasok hetének kiállítására ajánlott darabokat, amelyeket azóta már, meg is tekinthetnek a Barátság Kulturális Központban.

AV 2

Az egykori DKV történetének legtragikusabb balesete 46-évvel ezelőtt, az AV-2 üzemben történt. 1968 október 16-án 8 ember veszítette életét az üzemindítás közben történt robbanás következtében. A tragédia előzményeiről, és következményeiről Katona János az üzem első vezetője beszél.

Ezüst Évek 2014. november 11 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-76 (19.18-25.25)

Az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesülete, évről-évre október végén, november elején tartja közgyűlését. Ezeken a találkozókon meghallgatják az elmúlt esztendőben történt kirándulásokról, rendezvényekről szóló beszámolókat, valamint műszaki előadásokon vesznek részt.

Ezüst Évek 2014. december 23 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-82 (20.14-25.28)

Az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok novemberi klubnapján több tartalmas program várta a klub tagjait. Volt játékos vetélkedő, amelyről a következő adásban számolunk be, csakúgy mint a rendkívüli magyar óráról, amelyen Bálint Ferencné tartott előadást Radnótiról.

Hangyássy Zsuzsa festmény kiállítására is sokan érkeztek, melyről most  tudósítunk.

2015:

Ezüst Évek 2015. február 17 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-90 (01.40-09.18)

2013  augusztus 23.-án indult a Zsidákovits házaspár egy, 1 hónapos útra Franciaországba. A sokak által ismert el Camino, az-az Szent Jakab út sok mindenre lehetőséget ad. Lehet ismerkedni, barátokat szerezni, a táj változatosságában gyönyörködni, de legfőképpen az akaraterőnket kitartásunkat felmérni, magunkat megismerni. Az OMNYE legutóbbi klubnapján a Zsidákovits házaspár a zarándokútról tartott beszámolót.

Ezüst Évek 2015. március 17 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-94 (02.21-10.10)

Az OMNYE februári klubnapjának egyik előadója Cseh Béla egykori DKV-s, majd MOL-os vezető  volt, aki „a hegesztő főműhelytől a vezérigazgatói székig” címmel tartott előadást életpályájáról. Most, a még mindig aktívan dolgozó  Cseh Bélával készült beszélgetést láthatják.

Ezüst Évek 2015. március 31 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-96 (22.30-27.12)

Az OMNYE klubnapját szokatlan helyszínen rendezték meg. A rendkívül színvonalas előadásnak a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola aulája adott helyet.A rendezvényen Tóth István bőgőművész és Jandó Jenő zongoraművész adott koncertet.

Mai műsorunkban a szervezőt, Pogány Gyulát szólaltatjuk meg, soron következő adásunkban április 14.-én pedig a művészekkel készült hosszabb beszélgetést láthatják majd.

Örömzenélés az OMNYE klubestjén – 1. rész https://www.halomtv.hu/oromzeneles-az-omnye-klubestjen-1-resz-0

Adás időpontja:  2015. március 25, szerda, 19:45 Leírás:  Tóth István bőgőművész, Jandó Jenő zongoraművész

Örömzenélés az OMNYE klubestjén – 2. rész: https://www.halomtv.hu/oromzeneles-az-omnye-klubestjen-2-resz-0

Ezüst Évek 2015. április 28 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-100 (23.08-31.31)

Az OMNYE klubnapját április hónapban a szokásos helyszínen az Óvárosi Közösségi Házban tartották. A találkozón Tarnóczi Sándorné festményeiből nyílt kiállítás, majd Tóth János múzeumigazgató tartott előadást a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeumról.

Ezüst Évek 2015. október 27 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-120 (24.00-28.17)

Az óvárosi közösségi házban tartják összejövetelüket az OMNYE nyugdíjasai. Az éves kirándulások jól sikerült, gyakran humoros fotóival tarkított élménybeszámolók mellett legutóbb az alapszabályuk módosítása volt napirenden. A jól megszokott extra programot Csehák Izolda szolgáltatta Mendelssohnról tartott előadásával.
Megszólal: Pogány Gyula – OMNYE elnökségi tag

Ezüst Évek 2015. december 22 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-128 (07.00-10.35)

Bizonyára már sok családnál ott illatozik a mézeskalács, kidíszítve, vagy csak úgy „csupaszkán”. Az OMNYE kézműves körének tagjai mézeskalács mintákkal, díszítési technikákkal ismerkedtek. A klubtagok kéthetente találkoznak Dunafüreden a Flóra házban, és ami kisebb-nagyobb kézügyességgel, odafigyeléssel és gyakorlással megoldható, azt ők kipróbálják, hímeznek, barkácsolnak, dísztárgyakat készítenek, no és sütnek-főznek.

2016:

Ezüst évek 2016. január 26 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-132 (02.14-06.42)

Több értelemben is égető problémákról hallgattak meg előadást az OMNYE tagjai. Az Óvárosi közösségi házban Magyar János, a DUFI egykori igazgatója, a Képviselő-testület által megbízott Műszaki Tanácsadó Testület vezetője tájékoztatta a jelenlévőket a tervezett gumifeldolgozó létesítmény részleteiről.

Ezüst évek 2016. február 23 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-136 (02.06-09.01)

Az OMNYE legutóbbi összejövetelén a keresztrejtvények és a számítógépek titkai is napirendre kerültek. A közös együttlét, a jó hangulatú beszélgetések mellett, a nap vendége dr. Dezső Tamás az ókori közel-kelet régésze, az egykori finomítós munkatárs fia, a közel-kelet titokzatos világáról mesélt. Az egyesület életében hamarosan változások lehetnek, ugyanis tisztújításról kell dönteniük.

Ezüst Évek 2016. május 03 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-146 (03.08-12.14)

Ki ne lenne büszke unokájára, amit az is bizonyít, hogy nap-mint nap kerülnek elő fényképek amelyeket örömmel mutogatnak a nagyszülők. Mégsem adtak egyszerű feladatot az OMNYE nyugdíjasainak a szervezők, ugyanis Unokafotó pályázatot hirdettek az egyesület tagjainak. Maximum 10 fényképet lehetett leadni. A pályázaton túl, szó lesz a legutóbbi összejövetelen tartott elnökségválasztásról is.

Ezüst Évek  2016. június 14 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-152 (24.01-33.02)

Az OMNYE tagjai börzsönyi kirándulásukkal Georgiádesz Gáborra, egykori kollégájukra emlékeztek. Az előző napok esős időjárása az erdei utakat szinte járhatatlanná tette, mégis voltak bátrak a fiatalos, lendületes nyugdíjas csapatból, akik „meghódították” a csúcsot, a Csóványost is.

Ezüst Évek 2016. szeptember 20 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-166 (21.08-27.42)

Legutóbb a szomszéd településre, Érdre látogatott az OMNYE „csapata”. A Magyar Földrajzi Múzeumban, mégis néhányan olyan emlékezetes felfedezést tettek, amely egy életre szól. Ez persze annak is köszönhető, hogy tárlatvezetőjük a múzeum igazgatója, Kubassek János volt, aki hihetetlen átéléssel mesélt a nagy utazókról, a múzeumalapító Balázs Dénesről, avagy Kőrösi Csoma Sándorról.

Ezüst Évek 2016. október 04 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-168 (25.38-28.39)

A százhalombattai szakgimnázium szeptember 23-án tartotta a Széchenyi Napok megnyitó ünnepségét. A rendezvényen az iskola diákjai és pedagógusai közül többen vehettek át elismeréseket. Az egyik jelentős díjat az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesülete közismert nevén az OMNYE tagjai ajánlották fel. Az ösztöndíjat egy végzős gépész tanuló Johanidesz Szabolcs kapta, akinek ezúton is gratulálunk.

Ezüst Évek 2016. október 18 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-170 (14.30-18.15)

Ha nem kirándulnak, akkor biztosan valami fontos témában merülnek el az OMNYE tagjai. A nyugdíjas gárda számtalan emléket őriz a finomító életéből, amelyet felidézve megosztanak egymással, és a tervek szerint ebből, valamikor egy összeállítást is készítenek.

Ezüst Évek 2016. november 01 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-172 (18.12-27.28)

Egykori kollégájuk, Galánfi Csaba PR szakember előadásával kezdődött az OMNYE legutóbbi klubnapja. A MOL Nyrt. nyugalmazott stratégiai kommunikációs és kutatási vezetője nem közvetlen szakterületéről a belső kommunikációról beszélt a műszaki szakembereknek, hanem a magyar nyelv szépségéről.

Az OMNYE legutóbbi találkozóján Nádasy István elnököt kérték fel, hogy egyik emlékezetes külföldi útjáról tartson élménybeszámolót. Madeira szigetének különleges szépsége valóban elbűvölheti a látogatót. A mediterrán „kirándulás” előtt, a Doberdói fennsíkra „invitálta” a klubtagokat, a „Nagy” háború emlékezetes eseményének 100. évfordulója alkalmából.

2017:

Ezüst Évek 2017. február 07 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-186 (02.12-08.00 – // – 08.04-12.52)

Az új esztendőt a látogatók számára megújított Törley Pezsgőgyáras kirándulással kezdte az OMNYE klubtagsága. Izgalmas és tartalmas év van a klubtagok mögött. Jól szervezett és érdekes kirándulások, előadásokkal tarkított klubnapok teszik vonzóvá az egyik legaktívabb nyugdíjas klub működését.

Szibériai kalandozás
A legutóbbi OMNYE klubnapon Hegedüs Dezső tartott élménybeszámolót érdekes, egzotikus kirándulásairól. Moszkva és Azerbajdzsán után kíváncsi volt az Ural hegységen túli életre is. Élményeiről, kalandjairól beszélt az egykori „finomítós” szakember.

HÍRADÓ 2017. február 22 https://www.halomtv.hu/hirado-1674 (06.10-08.04)

Az OMNYE tegnap délután tartotta klubdélutánját a Zenálkó Etel Közösségi Házban. Az esemény sok szervezést igényelt, hiszen külső előadót is hívtak, aki az olajiparról tartott múltidéző előadást. De előre is tekintettek, hiszen szó volt a klub nyári külföldi kirándulásáról is.
Megszólaló: Pogány Gyula – az OMNYE tagja

Ezüst Évek  2017.  április 18 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-196  (06-08-11.55)

Különleges ősi magyar hímzéssel a Bakonyi fehér hímzéssel ismerkedtek meg az OMNYE kézműves foglalkozásának résztvevői. A színeket mellőzve fehér alapon, fehérrel mintázták meg a virágokat, de az ügyesebbek megpróbálkoztak a lyukhímzés alapjaival is.

Ezüst Évek  2017. május 02 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-198 (17.31-23.46)

Aktuális klubnapjukon az OMNYE tagjai a megszokott kötetlen beszélgetések mellett ismét kalandozni, kirándulni indultak, ha csak gondolatban is, hiszen Szeifertné Tóth Erika mesélt Szenegálról. A klubnapon bemutatkozott egy érdi irodalmi klub és folyóirat az „Irka” is.

Ezüst évek 2017. május 30 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-202 (02.53-07.42)

Kalandos volt az OMNYE tagok legutóbbi kirándulása a Tárnoki kőfejtőnél, ugyanis miközben két autóbusszal is az egyik klubtagjuk pincéje felé igyekeztek, belecsöppentek egy filmforgatásba is. Legutóbbi összejövetelükön erről is élménybeszámolót készítettünk.

Ezüst Évek  2017. augusztus 08 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-208 (02.45-07.56)

Az egyik legaktívabb nyugdíjas szervezet az OMNYE juniálist tartott az egykori DKV csónakházban. Hagyományosnak tekinthető összejövetelükön a szellemi vetélkedők mellett fontos szerepet kapott a mozgás is, a közös meridián torna mellett a kosárra dobás is sokakat vonzott. A kitűnő hangulatú rendezvényen a zene és tánc is szerepelt a kínálatban.
Megszólal: Komáromi László – az OMNYE elnökségi tagja

Ezüst Évek  2017. október 03 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-216 (05.20-09.39)

A nyár a kikapcsolódásé a családoké, az unokáké – így van ez az OMNYE klubtagságánál is. Szeptemberben történt az első olyan esemény, amely már nem a kirándulásról szólt. Bár ha jól belegondolunk ez a találkozó is az élmények felidézésével telt.

Közéleti kerekasztal 2017. november 22 https://www.halomtv.hu/kozeleti-kerekasztal-30 (0.00-32)

Nádasy István – az OMNYE örökös tiszteletbeli elnöke, Sziva Miklós – az OMNYE elnöke

Ezüst évek 2017. november 28 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-224 (10.23-17.16)

Az OMNYE kezdi kinőni az Óvárosi művelődési házat. dr. Rátosi Ernő rövid méltatása. Legutóbbi klubnapjukon az egykori DKV Dolgozók Lapja számaiból csemegéztek Buda Dénes segítségével, aki az újság főszerkesztője is volt.
Megszólal: Pogány Gyula, Buda Dénes – OMNYE tagjai

 

2018:

Ezüst Évek 2018. február 06 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-234 (07.54-15.35)

Kirándulással kezdte az évet az OMNYE klubtagsága. A jól megszokott óvárosi összejövetelükön pedig ismét múltjuk, egykori vállalatuk életének egyik fontos mozzanatát elevenítették fel. Ez alkalommal az „emlékezetes”,  97-es tartálytüzet elemezték szakemberek segítségével.

Ezüst Évek 2018. március 06 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-238 (08.40-16.17)

Tavalyi emlékeikről és idei terveikről is beszélgettek az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesületének tagjai februári találkozójukon. Vendégelőadónak ezúttal Csehák Izoldát kérték fel, aki Mozart életéről és zeneszerzői munkásságáról beszélt a klubtagoknak. A találkozó résztvevői kezdeményezték egykori munkahelyük, a Dunai Kőolajipari Vállalat jellegzetes kifejezéseinek, az „olajipari szleng” kívülállók számára megfejthetetlen formuláinak összegyűjtését és közreadását. Az egyesület tagjai stábunkat is gazdagították néhány különlegességgel.

Ezüst Évek 2018. március 20 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-240 (03.08-10.09)

Az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesületénél mindig remek a hangulat, de március első hétvégéjén különösen jól érezték magukat, hiszen múltidéző kabarét adtak elő az egyesület tagjai. Színpadra lépett Lujza és Jenő, Hacsek és Sajó – akik ezúttal az olajfinomító egykori és az Egyesület jelenlegi életéből válogatták poénjaikat, tréfás történeteiket.
Megszólal: Pogány Gyula

Ezüst Évek 2018. április 03 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-242 (08.55-22.38)

A klubtagok között óriási sikert aratott a humoros történetek felidézése, előadása, amit hagyományos programmal folytattak az OMNYE tagjai. Az egyesületet érintő feladatok mellett Alaszkába kalandozhattak egy élménybeszámoló segítségével, és anyanyelvünk nehézségeiről, szépségeiről hallgattak előadást. Heiman Péter az OMNYE tagságának Alaszkai útiélményeiről mesélt, velünk – és Önökkel – pályafutása alatt szerzett szibériai, kamcsatkai élményeit osztotta meg.

Ezüst Évek  2018. április 17 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-244 (03.11-09.09)

A MOL Dunai Finomító szakmai napot szervezett az OMNYE számára április 6-án. Több mint 83 egyesületi tag vett részt a délelőtti közgyűlésen, amit délután, jó hangulatú játék követett. A finomító munkatársai olyan vetélkedőt szerveztek nyugdíjas kollégáiknak, amelynek segítségével felidézhették egykori munkahelyükhöz kapcsolódó élményeiket, de az évtizedek alatt megszerzett szaktudásukra is szükségük volt.
Megszólal: Sziva Miklós – az OMNYE elnöke, Csernik Kornél – szervező, kompetenciafejlesztő

Ezüst Évek 2018. június 26 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-254 (02.30-11.29)

Az OMNYE tagsága mindig élvezettel hallgatja a klubtársak előadásait egzotikus utazásaikról. Legutóbb Szeifertné Tóth Erika mesélt Afrikai útjáról, a Kilimandzsárón szerzett élményeiről. Erikáról a legkevésbé sem mondhatjuk, hogy unalmas nyugdíjas életet él, hiszen amióta kiszállt a munkavállalók világából, egyik hobbija a futás lett, a kalandos, bakancsos túrák mellett.

Ezüst Évek  2018. október 2 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-264 (18.40-33.15)

Az Az OMNYE legutóbbi összejövetelén a régi emlékek között kutatva felidézték az egykori munkaügyi döntőbizottság működését, ügyeit. Ebben segítségükre volt Németh Ernő a bizottság akkori elnöke. Szokásukhoz híven a kulturális témákban is megmerítkeztek. Megszólal: Németh Ernő – klubtag, Macsali Károly – elnökségi tag, Tóthné Barabás Irén – klubtag, Somfai István – a Poly Art Alapítvány kuratóriumának elnöke

Ezüst Évek  2018. október 30 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-268 (15.08-18.33)

Az egykor „M”-nek nevezett épületek között egy márványtábla emlékeztet Hága Lászlóra a Dunai Finomító egykori főmérnökére, aki egy végzetes munkahelyi balesetben veszítette életét, több kollégájával együtt. Emlékét egy százhalombattai utca neve és sokak emlékezete is őrzi. A család tagjai mellett, egykori kollégái és az OMNYE tagjai az esemény évfordulójának alkalmából koszorúzással egybekötött megemlékezést tartottak.
Megszólal: Sziva Miklós – az OMNYE elnöke

Ezüst Évek 2018. november 27 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-272 (07.37-14.49)

A közös emlékek felidézése gyakran nyújt emlékezetes élményt az OMNYE tagjai számára. Legutóbbi klubnapjukon az egykori DKV Dolgozók Lapja számaiból csemegéztek Buda Dénes segítségével, aki az újság főszerkesztője is volt.
Megszólal: Buda Dénes – OMNYE tagja

Ezüst Évek 2018. december 11 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-274 (02.56 – 05-09)

OMNYE Mikulás December elején sokan gyűltek össze a BKK kamaratermében. Ezt a napot az OMNYE tagjai az unokáknak, dédunokáknak szentelték, hiszen ellátogatott hozzájuk rénszarvas röpítette szánján a Mikulás. Emellett karácsonyi műsorral és természetesen ajándékokkal lepték meg az apróságokat.
Megszólal: Komáromi László

2019:

Ezüst Évek 2019. február 05 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-282 (03.02 – 07.50)

Idei első klubnapját január végén tartotta az OMNYE, de nem ez volt az idei első találkozásuk, hiszen a hónap közepén, Budapesten jártak a Szépművészeti Múzeumban. A klubnapon a baráti beszélgetések mellett, a Katalán világba kalauzolták a résztvevőket dr. Gulyás András nagykövet, Göncz Árpád egykori tanácsnokának segítségével.
Megszólal: Pogány Gyula – az OMNYE elnökségi tagja, dr. Gulyás András – nagykövet

Ezüst Évek 2019. március 19 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-288 (17.40 – 23.58)

Télűző, farsangi klubnapot tartott március 9-én az OMNYE. A jó hangulatú összejövetel csúcspontja az immár második alkalommal megrendezett kabaré volt, amely a Dunai Kőolajipari Vállalat, illetve a MOL Dunai Finomító egykori hétköznapjait idézte föl a vállalat nyugdíjas dolgozóinak előadásában.
Megszólal: Sziva Miklós – az OMNYE elnöke, Pogány Gyula – a kabaré rendezője

Ezüst Évek 2019. április 02 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-290 (02.57-10.54)

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte az OMNYE tagsága a DKV alapító igazgatóját Dr. Simon Pált, akit örökös tagjukká is fogadtak. Simon Pál kutatómérnökként kezdte pályafutását, majd a Dunai Kőolajipari Vállalat igazgatója lett. Sikeres vállalatirányítói munkáját jelzi az is, hogy később miniszterhelyettessé, majd miniszterré nevezték ki, azt követően pedig nagykövetként dolgozott nyugdíjazásáig.
Megszólal: dr. Simon Pál – a DUFI alapító igazgatója, Sziva Miklós – az OMNYE elnöke, Oláh Dezső, Tar Gergely

Ezüst évek, 2019. június 11 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-300 (05:49-09:04)

Április elején a MOL Dunai Finomítóban közgyűlést tartott az OMNYE ahol a jelentős létszámnövekedés miatt gazdálkodási kódexet fogalmaztak meg. A részletekről Sziva Miklós elnök beszél.

Megszólal: Sziva Miklós – az OMNYE elnöke

Halom TV Híradó: 2019. szeptember 18 19:00 https://www.halomtv.hu/hirado-2796 (01:10-3:34)

Tegnap délután klubösszejövetelt tartott az OMNYE. A nyári szünet utáni első gyűlésre ellátogatott Vezér Mihály, Százhalombatta jelenlegi polgármestere, és Mánya Zsolt, a Mi Városunk Jövőjéért Egyesület polgármesterjelöltje. A nyugdíjas klub tagjai kérdéseket tehettek fel nekik, hogy megtudják, milyen programokkal, célkitűzésekkel indulnak az önkormányzati választásokon a jelöltek.

Megszólaló: Vezér Mihály PhD – polgármesterjelölt,  Mánya Zsolt – polgármesterjelölt, Sziva Miklós – az OMNYE elnöke

Ezüst évek, 2019. október 1  https://www.halomtv.hu/ezust-evek-310 (02:40-06:47)

A nyári kirándulások után szeptemberben tartotta első őszi klubnapját az OMNYE tagsága az Óvárosi Közösségi Házban. A találkozók jól megszokott elemei mellett az önkormányzati választások két polgármester jelöltjét is meghívták. Az nyugdíjasok nyara bővelkedett élményekben, hiszen juniálist és két többnapos kirándulást is szerveztek. Az már csak hab a tortán, hogy készülnek a 10 éves jubileumukra is.

Megszólal: Sziva Miklós – az OMNYE elnöke

Halom TV Híradó: 2019. október 17 19:00 https://www.halomtv.hu/hirado-2841 (10:14-14:08)

Az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesület tíz évvel ezelőtt alakult. Tagjait a finomítós múlt köti össze, az egykori igazgatók, osztályvezetők, munkatársak intellektuális közösségé, szinte családdá váltak. Egykori munkahelyük máig jelen van mindennapjaikban, de már nem a napi teendőkre koncentrálnak, hanem arra, hogy minél tartalmasabban töltsék együtt az időt, legyen szó kulturális, politikai vagy gazdasági előadásokról, visszaemlékezésekről, utazásokról. 10 éves születésnapjukat ma ünnepelték a Rendezvényközpontban.

Megszólaló: Sziva Miklós – az OMNYE elnöke

Ajánló a Jubileumi filmhez

10-évesek lettünk

Halom TV: 2019. október 17, csütörtök, 19:15 https://www.halomtv.hu/10-evesek-lettunk-olajipari-muszaki-nyugdijasok-egyesulete-0

Az OMNYE jubileuma alkalmából készítettünk egy összeállítást az elmúlt 10 évről, amely visszaidézi az alapítás időszakát, de betekintést nyújt  jelenükbe is.

Ezüst Évek 2020. február 4. https://www.halomtv.hu/ezust-evek-328 (10.32-18.42)

OMNYE és egészség

Az OMNYE, legutóbbi klubnapjának vezető témájává az egészséges életmódot választotta, előadást hallgattak meg arról a nemzetközi projektről, amelynek keretében a vállalkozó kedvű sportosabb klubtagok heti kétszer gerinc- és egyensúlyjavító tornán vesznek részt, teljesítményüket pedig több nemzet eredményeihez viszonyítva értékelték ki. A magyar nyugdíjasok az élen végeztek, a részletekről még többet árulunk el riportunkban. A klubnapra hívtak egy táplálkozási szakértőt is, aki az egészséges ételekről beszélt és megvitatták aktuális egyesületi ügyeiket is.

Megszólaló: dr. Viczián Tímea – gerinctréner, Buda Dénes – az OMNYE elnökségi tagja

Időszeletek a DKV és a MOL történetéből (1962-2007)  2020. február 26. https://www.halomtv.hu/idoszeletek-dkv-es-mol-tortenetebol-0

OMNYE Farsangi kabaré 2020. február 29.  https://drive.google.com/file/d/1XZOHP7Mmi0G2tFdXj7gO17rEdZbB1ILo/view?usp=drive_web

Hiradó 2020. március 02. https://www.halomtv.hu/hirado-3010 (05.52-08.38)

Ezüst Évek 2020. március 3. https://www.halomtv.hu/ezust-evek-332 (18.18-22.18)

OMNYE
Régi archívumokban fellelhető filmek, írások, újságcikkek adták az ötletet az OMNYE legutóbbi klubnapjához. Mindenki kíváncsian várta dr. Mazzag Pál, előadását, márcsak talányos címe miatt is, ami így hangzott: „Amit mindig tudni akartál, de nem volt kitől megkérdezni”. Majd mindenki megnézhette a Halom TV által készített félórás összeállítást a Dunai Finomító történetéről.  A klubnap házigazdáját Hangyássy Jánost kérdeztük.
Megszólaló: Hangyássy János – az OMNYE tagja

Ezüst Évek 2020. március 17. http://www.halomtv.hu/ezust-evek-334 (20.07-25.01)

OMNYE farsang
Már több éve, hogy az OMNYE nagyszabású farsangi bállal búcsúztatja a telet. A Szekeres József Konferencia Központ bálteremmé alakult, és helyet kapott benne egy színpad is, hiszen idén is kabaréval rukkolt elő a csapat, de most nem a „finomítós” élmények váltották ki a vidámságot.
Megszólal: Sziva Miklós – az OMNYE elnöke, Pogány Gyula – az OMNYE elnökségi tagja

Ezüst Évek 2020. március 31. http://www.halomtv.hu/ezust-evek-336 (03.53-09.04)

Omnye – vírusnapok
Az OMNYE klubtagságának aktivitását, a találkozók szünetelése sem fogta vissza. Személyesen nem találkoznak ugyan, de az interneten keresztül különféle feladatok segítségével tartják a kapcsolatot, sőt vetélkedőt, több fordulós totót is játszanak.
Megszólaló: Sziva Miklós – az OMNYE elnöke

Ezüst Évek 2020. május 26. http://www.halomtv.hu/ezust-evek-344 (10.03-15.33)

Az OMNYE tagjai is az interneten keresztül tartották a kapcsolatot egymással. Így szervezték és bonyolították le közgyűlésüket, így szavaztak, és fogadták el éves beszámolójukat. Megtervezték a következő időszakot, remélve hogy a július már nagyobb szabadságot engedélyez az idősebb generációnak is.
Megszólal: Sziva Miklós – az OMNYE elnöke

Ezüst Évek 2020. június 23. http://www.halomtv.hu/ezust-evek-348 (09.00-15.07)

OMNYE könyv
Ránk szabott idő címmel a Hírtükörben megjelent Premier Plán portré riportokból készített összeállítást az OMNYE tagja Gyöngy Márton. A több év alatt megjelent 177 írásból kiválasztott 53-at, amelyek valamilyen módon kötődtek a finomítóhoz, vagy várostörténeti szempontból jelentősek. A könyvet Százhalombatta várossá nyilvánításának 50. évfordulója alkalmából készítették el.
Megszólal: Gyöngy Márton, Sziva Miklós – az OMNYE elnöke

HÍRADÓ 2020. augusztus 12. http://www.halomtv.hu/hirado-3188 (04.05-07.52)

Évről évre rendszeresen tart juniálist az OMNYE, vagyis az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesülete. A vírusjárvány szigorításai miatt a rendezvényt, idén augusztusra halasztották. Ma a Csónakházban közel nyolcvanan találkoztak. Volt négyféle bográcsétel, a jól megszokott agytorna mellett Szekeres József egykori tanácselnök mesélt a múltról, elevenítette fel a városépítők munkáját.
Megszólaló: KOMÁROMI LÁSZLÓ – SZERVEZŐ, SZEKERES JÓZSEF – SZÁZHALOMBATTA EGYKORI TANÁCSELNÖKE

Ezüst Évek 2020. augusztus 18. http://www.halomtv.hu/ezust-evek-352 (13.22-23.58)

A koronavírus járvány korlátozásai utáni első összejövetelét a Sirály Csónakházban tartotta az OMNYE. Jó hangulatú beszélgetések, és a „megszokott” agytorna mellett, most négy főzőstáb készített finom bogrács ételeket. A rendezvényre meghívást kapott Szekeres József egykori tanácselnök, aki a róla megjelent könyv apropóján beszélt a város építéséről, a 60-as, 70-es évekről.
Megszólal: Komáromi László – szervező, Buda Dénes, Kovács László, Kovács Lászlóné, Mérges István,Takács József, Szekeres József – Százhalombatta egykori tanácselnöke

Ezüst Évek 2021. május 4. https://www.halomtv.hu/ezust-evek-388 (09.07-16.22)

OMNYE nyitás Az országos engedmények a „nagy terasznyitás”, a védőoltások egyre bátrabbá teszik az idősebb generációt is. A nagy klubnapok persze még csak a tervezés szintjén léteznek. Az OMNYE tagsága is jobbnak látja, ha egyelőre nagy létszámban nem találkoznak. A bátrabbak viszont heti egy alkalommal egy szabadtéri tornára már összejönnek.
Megszólal: Sziva Miklós – az OMNYE elnöke

Ezüst Évek 2021. augusztus 10. https://www.halomtv.hu/ezust-evek-398 ( 06.12-21.15)

OMNYE klubnap
Másfél évnyi pandémiás szünet után ismét találkozott az OMNYE tagsága, a BKK Kamaratermében tartotta klubnapját. Egyelőre többen tartanak a koronavírus miatt a közösségi összejövetelektől, így a tagság mintegy fele vett részt az első zárt térben rendezett klubnapon.
Megszólal: Balai Mária

Grúziai élmény
Az OMNYE klubnapjának egyik előadója Szeifertné Tóth Erika volt, aki Grúziai útjáról mesélt klubtársainak. Erika a riportban vidáman nyilatkozta, hogy sok ismerősének mondta már amikor hobbijairól kérdezték – hogy neki 60 felett vált igazán érdekessé az élete. Nyugdíjazása után bakancsot húzott, különleges helyeken túrázik és rendszeresen fut is.
Megszólal: Szeifert Erika

Ezüst Évek 2021. szeptember 7. https://www.halomtv.huezust-evek-402 (03.00-13.15)

OMNYE 1
Az OMNYE legutóbbi klubnapján előkerültek azok a fényképek, amelyek még a COVID előtt, 2020-ban, és 2019-ben készültek a kirándulásokon. A képek segítségével felidézték az akkori külföldi és belföldi emlékeket. Idén az egyik kirándulást megismétlik, hiszen a csapat nemsokára utazik Hajdúszoboszlóra és a térségbe.
Megszólaló: Macsali Károly – az OMNYE elnökségének tagja

OMNYE2
Az OMNYE klubnapjának vendége volt Galambos László a Dunai Finomító egykori igazgatója, aki most a Downstream Termelés csoportszintű üzemeltetés vezetője a MOL-nál. Előadásában a MOL csoport hosszútávú stratégiáját ismertette, és az elmúlt két év járványhelyzetének tapasztalatairól is beszélt.
Megszólaló: Galambos László –  DS Termelés csoportszintű üzemeltetés vezetője

Ezüst Évek 2021. október 5. https://www.halomtv.hu/ezust-evek-406/ (03.15-11.45)

Nosztalgiázás és hagyományos előadás, no és jó hangulatú beszélgetések, találkozások jellemezték az OMNYE legutóbbi klubnapját, amelyet az Óvárosi Közösségi Házban tartottak. A nap vendége Galánfi Csaba volt, aki a DKV nemzetközi osztályát vezette 18 évig, majd a MOL kutatási és stratégiai kommunikációs igazgatója volt. Különleges előadását rendkívüli érdeklődéssel fogadták egykori kollégái.
Megszólaló: Sziva Miklós – az OMNYE elnöke, Galánfi Csaba – nyugdíjas

Ezüst Évek 2021. december 28. https://www.halomtv.hu/ezust-evek-418/ (03.18-10.00)

Az OMNYE karácsonyi, egyben évzáró rendezvénye rendhagyó volt. Nem voltak szakmai, vagy különlegesen érdekes előadások, csak összejöttek egy baráti beszélgetésre, süteményezésre. Az év nehezen indult, sokan tartottak és tartanak a COVID-tól, de a nyári nyitás meghozta a reményt és elkezdett éledezni az egyesület. A részletekről Sziva Miklós elnököt kérdeztük.
Megszólaló: Török Sándor – alpolgármester, Sziva Miklós – az OMNYE elnöke

Ezüst Évek 2022. január 25. https://www.halomtv.hu/ezust-evek-422 (04.21 -14.37)

Az Óvárosi Közösségi Házban tartotta januári összejövetelét az OMNYE. Most sem voltak híján az érdekes előadásoknak, de fontos feladatuk volt az elkövetkezendő időszak programjának megbeszélése, és az új tagok bemutatása is.
Megszólaló: Pogány Gyula – az OMNYE tagja

Az OMNYE találkozójának előadója Somfai István volt, aki a latin nyelvről beszélt, és kitért arra is, hogy valójában mindenki nagyon sok latin szót ismer. Emellett a Polyartról és az IRKA-ról is beszélgettünk

Ezüst Évek 2022. február 22. https://www.halomtv.hu/ezust-evek-426 (03.30-12.40)

OMNYE KLUBNAP
Nemcsak a klubnapokon találkoznak az OMNYE tagjai, hiszen számos egyéb programot is szerveznek maguknak, például rendszeresen sportolnak együtt. Most nem a sportról beszélünk, hanem legutóbbi találkozójukról, amelyet az Óvárosi Közösségi Házban tartottak.
Megszólaló: Macsali Károly – az OMNYE elnökségi tagja

VGMK
A nyolcvanas években élték fénykorukat a bt-k, kft. elődei a VGMK-k vagyis a Vállalti Gazdasági Munkaközösségek. A Dunai Finomító egykori munkatársa Németh Ernő az OMNYE tagja egykori VGMK vezető beszélt az akkori feladatokról a szerveződésekről.
Megszólaló: Németh Ernő – az OMNYE elnökségi tagja

Halom TV Hiradó 2022. március 31, Százhalom Óvárosi közösségi, közéleti folyóirat 2022 január-március

OMNYE: Otthon az Óvárosban – Százhalom Online (szazhalom.hu)

 B. Fazekas Olgával, összefoglalót készítettek az OMNYE történetéről és idei terveikről

 Ezüst Évek 2022. április 5.  https://www.halomtv.hu/sites/default/files/videos/original/22_02_22_ezustevek_web.mp4 

https://halomtv.hu/sites/default/files/videos/original/22_04_19_ezustevek_web.mp4 (04.19-19.45)       

OMNYE KLUBNAP
Az 1970-80-as évek különösen izgalmas időszak volt a Dunai Finomító életében. Az OMNYE legutóbbi klubnapján is nosztalgiáztak, hiszen van miről beszélni. „A munkám, amire szívesen emlékszem” beszélgetéssorozat keretén belül a Katalitikus paraffinmentesítés technológiájának történetéről volt szó. Az előadást az akkori szakmai irányítók Balai Mária, Dr. Szalmásné, Dr. Pécsvári Gabriella és Dr. Fehér Pál tartották.
Megszólaló: Tolvaj Gábor – OMNYE tagja, szervező Dr. Fehér Pál – vegyészmérnök

Ezüst Évek 2022. szeptember 13. https://www.halomtv.hu/ezust-evek-452?fbclid=IwAR0u5TiqlQZNZWQPuRuqmH97DSNVfcUkoSRRRztY4DQfEpaczfoyT8XnVGs  (03.03-13.20)

OMNYE KLUBNAP

A nyári szünetet követően ismét hatalmas lendülettel indította klubéletét az OMNYE. A baráti cseverészés mellett előadást hallgathattak meg Tolvaj Gábor képzőművészeti élményeiről, a festményekről kicsit másképp. És hogy ne távolodjanak el szakmájuktól, felelevenítették a Dunai Finomító egyik legjelentősebb beruházásának, az FCC üzem építésének történetét is. Bakos Iván és dr. Gombás Vilmos idézte fel, az akkor rekord összegűnek számító, 6,3 milliárdos beruházást.
Megszólaló: Buda Dénes – a klubnap szervezője, OMNYE, Tolvaj Gábor – az OMNYE tagja

Ezüst Évek 2022. október 18  https://halomtv.hu/sites/default/files/videos/original/22_10_18_ezustevek_web.mp4

Múlt idéző
Az OMNYE legutóbbi munkahelyi nosztalgiázása során az FCC üzem építéséről tartottak előadást a klubtagok.

Itt találkoztunk Kun Attilával, aki szívesen mesélt az üzem előkészítéséről, hiszen ő is részese volt annak a stábnak – egyrészt a finomító, másrészt az akkori Tervhivatal részéről,- akik segítették megvalósulni ezt az ország számára is létfontosságú, hatalmas beruházást.
Megszólal: Kun Attila – az OMNYE tagja

Ezüst Évek 2022. november 29 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-462 (2.50-9.20)

Az OMNYE mindig valamilyen téma köré csoportosítja összejöveteleit. Ez alkalommal László Bandy volt a vendégük, aki „Az erotika a képzőművészetben” címmel tartott előadást. Ezt követően szemlézték a Halom TV Ezüst Évek OMNYE-t érintő 2015-ben sugárzott műsorait, majd a csoport saját előadásában bemutatott 2019-es farsangi kabaré jelenetét. 
Megszólal: Pogány Gyula, Buda Dénes

Ezüst Évek 2022. december 27 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-466 (18.30-26.00)

OMNYE évadzáró klubnap – 2022. december 13.  Megszólal: Buda Dénes

 Ezüst Évek 2023. január 10  https://www.halomtv.hu/ezust-evek-468 (23.50-33.14)

Bandy Art – OMNYE
Különös, kalandos témát választott legutóbbi klubnapjára az OMNYE. László Bandy grafikus a Látás Iskolája és a SZIKE alapítója nemcsak tanít, hanem előadásokat is tart. Az olajipari műszaki nyugdíjasoknál a groteszk témát folytatva az erotikáról beszélt, természetesen képzőművészeti alkotásokon keresztül, egészen az őskortól, napjainkig.
Megszólal: László Bandy – képzőművész

 Ezüst Évek 2023. február 7   https://www.halomtv.hu/ezust-evek-472 (8.16-12.50 és 12.51-20.15)

OMNYE Klubnap
Az OMNYE januári klubnapján különleges kulturális kalandozásra hívták a klubtagokat. A nap szervezője és egyik előadója Tolvaj Gábor volt. Az előadó a Tiziano által megfestett és a Rubens által lemásolt Ádám és Éva című alkotásokat hasonlította össze.
Megszólaló: Tolvaj Gábor

Szent Biblia, Szent Korán
Galánfi Csaba az OMNYE klubnapjának másik előadója, a szent Bibliát és a Koránt hasonlította össze. Az előadó MOL-os múltja mellett három egyetemen, és 3 főiskolán is tanított.
Megszólaló: Galánfi Csaba

Ezüst Évek 2023. február 21 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-474  (20.00-31.15)

OMNYE torna
Az OMNYE tagjai nemcsak az elméjüket csiszolják klubnapjaikon, azt is fontosnak tartják, hogy szervezetük egészséges működéséhez, a megfelelő mennyiségű és minőségű mozgást is megkaphassák. Heti rendszerességgel tornafoglalkozáson vesznek részt.
Megszólaló: Sziva Miklós – az OMNYE elnöke

Gerinctorna
A szervezet minőségi „karbantartása” vagyis a mozgás, a korosztálynak megfelelő torna azért is fontos, mert ha nem használjuk az izomzatot, az ízületek is elkezdenek leépülni. De hallgassuk a „kortalan” szakembert.
Megszólaló: Tanner Ilona – gerinctréner

Ezüst Évek  2023. március 7 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-476   (18.57-26.55)

OMNYE klubnap
A Halom TV stábja is rendszeresen kap meghívást az OMNYE klubnapjaira. Most is ott voltunk. A telt ház mindig garantált, hiszen érdekes programokat kínálnak. A legutóbbi nap szervezője Pogány Gyula volt, az egyik előadó pedig Bálint Ferencné, aki rövid irodalomtörténeti kalandozásra hívta az érdeklődőket.
Megszólaló: Pogány Gyula, Bálint Ferencné

OMNYE Farsang 2023 – 1. rész — március 23.  https://www.halomtv.hu/omnye-farsang-2023-1-resz-0 

OMNYE Farsang 2023 – 2. rész — március 30https://www.halomtv.hu/omnye-farsang-2023-2-resz

Ezüst Évek  2023. április 4 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-480 (17.30-30.06)

Kertem csodái
Az OMNYE klubnapján legutóbb egy csodálatos kert történetéről, növényeiről mesélt tulajdonosa a jelenlévőknek. Buda Dénes aprólékos precizitással ápolja, gondozza növényeit. A kertészkedés mára már szakszerűen művelt hobbija lett, ezért tapasztalatairól is szívesen mesélt klubtársainak.
Megszólaló: Buda Dénes

Tükör a Képzőművészetben
Különös képzőművészeti kalandozásra invitálta hallgatóságát Tolvaj Gábor. Tükör a képzőművészetben címmel olyan képekről és alkotókról beszélt, akiknek alkotásain megjelent a tükör, sejtelmes vagy direkt módon.
Megszólaló: Tolvaj Gábor

Ezüst Évek  2023. május 30 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-488 (06.45-11.56 és 12.00-22.00)

OMNYE
Olaszországi körútjuk előtt klubnapot tartott az OMNYE tagsága. A klubnap szervezője Mérges István volt, aki egykori DuFi-s jóbarátját Bakos Ivánt kérte fel egy előadásra.  A szakmai nosztalgiázás mellett megbeszélték a toszkánai körútjukat is.
Megszólaló: Mérges István

Tengízi olajmezők
Bakos Iván Tengízben töltött kétszer másfél évet, hogy egy olajipari beruházás kivitelezésében, fejlesztésében részt vegyen. Az OMNYE szakmai közönségének a beruházás jelentőségéről, részleteiről beszélt, de elmesélte azt is hogyan éltek a sivatagban kialakított 5400 fős Magyar Újvárosban.
Megszólaló: Bakos Iván

Ezüst Évek  2023. augusztus 8 https://www.halomtv.hu/ezust-evek-494 (10.40-16.08)

OMNYE JUNIÁLIS

Szellemi vetélkedő, sportesemények, bográcsozás, és jó hangulat. Ez mind fontos és jellemző része volt az OMNYE juniálisának, amelyet a Csónakházban tartottak.  Idén is előkerült a vörösréz üst, hogy még ízletesebbé tegye a székelykáposztát. A program népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy több mint százan vettek részt az eseményen.

Megszólaló: Sziva Miklós – az OMNYE elnöke, Balai Mária

 Ezüst Évek  2023. október 17  https://www.halomtv.hu/ezust-evek-504 (20.45-26.50)

Az OMNYE legutóbbi klubnapján a FER Tűzoltóságot látták vendégül. Előadást hallgattak meg a létesítményi tűzoltóság felkészültségéről, feladatairól. A rendezvény érdekességét fokozta, hogy az Óvárosi Közösségi Ház melletti térre leparkolt a FER legújabb tűzoltó autója, amiről részletesen meséltek az érdeklődőknek.

Megszólaló: Gombor István – az OMNYE tagja, Czenki Botond – a FER tűzoltóság ügyvezetője, Takács Zoltán – DF tűzoltóparancsnok

 

 Ezüst Évek  2023. november 28  https://www.halomtv.hu/ezust-evek-510  (02.30-08.43)

Az OMNYE novemberi klubnapjának szervezője Pogány Gyula volt, aki „közmegelégedésre” úgy döntött, hogy az idén 50 éves százhalombattai Liszt Ferenc kórus egyik meghatározó alakját, Strausz Kálmánt látja vendégül egy pódiumbeszélgetésre.
Megszólaló: Pogány Gyula, Strausz Kálmán

MÚLT ÉS JELEN – BESZÉLGETÉS STRAUSZ KÁLMÁN KARNAGGYAL – 1. RÉSZ     https://www.halomtv.hu/mult-es-jelen-beszelgetes-strausz-kalman-karnaggyal-1-resz-0?fbclid=IwAR2X60Jxry8fiAxGUZRH_miPdjO-5mXYF6aNrba4o-ydKRgchqyc3PvulvI

MÚLT ÉS JELEN – BESZÉLGETÉS STRAUSZ KÁLMÁN KARNAGGYAL – 2. RÉSZ   https://www.halomtv.hu/mult-es-jelen-beszelgetes-strausz-kalman-karnaggyal-2-resz-0?fbclid=IwAR3fkjVJgnV1w-TtzEdlAami0zLdCgg_Z3QkaZNr7vaRBoMT6hrYw-r2_Tk